9-05-2018 Nieuwsbrief 16

09-05-2018
"Onze nieuwsbrief verschijnt in principe twee keer per maand. De nieuwsbrief voorziet in inhoudelijke en praktische informatie over de afgelopen en komende periode."
 
 
 
 
 
9-05-2018;  Nieuwsbrief 16

 
Inhoud van de Nieuwsbrief.
 
Algemene informatie
Verjaardag dag
Moederdag
Schoolreisje
AVD
Schoolfotograaf
Verlof Juf Susanne
Verjaardagen in mei
Agenda
 
Algemene informatie
 
De meivakantie zit er weer op. Deze week starten we langzaam op met een korte week en een mooie afsluiting van de week met de verjaardag dag. Verderop in deze nieuwsbrief kijken we hier al even kort op terug.
 
Verder in deze nieuwsbrief meer informatie over een aantal activiteiten die binnenkort op de agenda staan.
 
Veel  leesplezier.
 
Team De Ratelaar
 
     

Verjaardag dag
 
Wat een mooi weer hebben we op deze feestelijke dag. De kinderen hebben zich met de leerkrachten heerlijk vermaakt in de Speuldries. Lekker klimmen en klauteren, spelen met water, rivieren maken en nog veel meer. De juffen zijn ontzettend verwend met mooie tekeningen en vele felicitaties. Ook de kinderen zijn op hun beurt verwend door de juffen met allerlei lekkers. Iedereen heeft genoten van deze mooie verjaardag dag! We willen hiervoor iedereen nogmaals bedanken!
 
Moederdag

Aanstaande zondag is het moederdag en worden alle moeders in het zonnetje gezet. Afgelopen weken is er in het geheim hard gewerkt in de groepen om iets moois voor alle moeders te maken. We hopen dat alle moeders een mooie moederdag hebben en heerlijk verwend zullen worden!
 
Schoolreisje

Op maandag 14 mei gaan we met de school op schoolreisje. De informatie hierover heeft u inmiddels van de oudervereniging ontvangen. We gaan naar Duinoord. U kunt alvast eens op de site kijken wanneer u meer wilt weten over dit park. Ga hiervoor naar
https://www.duinoord.nl/  .
De kinderen worden maandag om 8.30 uur op school verwacht. Om ervoor te zorgen dat de kinderen in het park goed herkenbaar zijn dragen zij die dag een hesje van de Ratelaar. Deze worden maandagmorgen in de groepen uitgedeeld.
 
Lees voor wat de kinderen mee moeten nemen goed de brief van de oudervereniging door.
 
Verder het verzoek om waardevolle spullen zoals telefoons en dergelijke niet mee te nemen!
 
We gaan er een hele mooie dag van maken en zullen moe en voldaan rond de klok van 17.15 uur weer terug zijn op school.
 
 
Avondvierdaagse
 
Van woensdag 23 mei tot en met zaterdag 26 mei wordt de avondvierdaagse weer gehouden. Dit jaar doen er ongeveer 35 kinderen van onze school mee. Een mooie groep. De oudervereniging is volop bezig met de voorbereidingen. We hopen dat we kunnen rekenen op mooie wandelweer om er zo ook dit jaar weer een geslaagde avondvierdaagse van te maken.
 
Schoolfotograaf
 
We willen iedereen eraan herinneren dat op dinsdag 22 mei de schoolfotograaf een bezoek brengt aan onze school.
 
Verlof en afscheid Juf Susanne
 
De zwangerschap van Juf Susanne verloopt tot nu toe goed. Juf Susanne voelt zich goed en de baby groeit prima. Wanneer het allemaal goed blijft gaan zal juf Susanne 4 weken voor haar uitgerekende datum met verlof gaan. Dit betekent dat vrijdag 8 juni de laatste werkdag voor juf Susanne zal zijn. Juf Susanne zal deze dag afscheid nemen van de kinderen in de groep en ook tijdens de weeksluiting op deze vrijdag zullen we stilstaan bij haar afscheid.
 
Wie de groep van Susanne zal overnemen de laatste vier schoolweken is nog niet bekend. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen we u als ouder hierover informeren.
 
 
Verjaardagen in mei
 
Onderbouw
 
Anne wordt op 18 mei 6 jaar
Evy wordt op 19 mei 6 jaar
Doede wordt op 30 mei 6 jaar
 
Middenbouw
 
Janica wordt op 10 mei 8 jaar
 
 
 
 
Bovenbouw
 
-
 
Agenda
 
7 mei luizencontrole
9 mei Nieuwsbrief 16
9 mei Verjaardag dag
9 mei Ouderverenigingsvergadering
10-11 mei Hemelvaart alle kinderen vrij
13 mei moederdag
14 mei Schoolreisje naar Duinoord
17 mei koffiekring
21 mei 2 de pinksterdag alle kinderen vrij
22 mei schoolfotograaf
23 tot en met 26 mei avondvierdaagse
24 mei Nieuwsbrief 17
 
 
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het heel graag!
 
Hartelijke groet, ook namens het team,
 
Marianne van de Mortel
 

 
 
 
 
 
Zoeken